Πλεονεκτήματα Υγραεριοκίνησης

Οικονομία
Ασφάλεια με το υγραέριο

Η πίεση στο εσωτερικό της δεξαμενής (2bar) και η απουσία οξυγόνου αποκλείουν την πιθανότητα έκρηξης. Η καύση του υγραερίου είναι εξωτερική. Δύο βαλβίδες ασφαλείας, μια για την εκτόνωση της πίεσης της δεξαμενής και μια για την διακοπή παροχής υγραερίου στο κύκλωμα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Πολλαπλάσια Αυτονομία

Το σύστημα υγραερίου συνδέεται παράλληλα με αυτό της βενζίνης χωρίς να το καταργεί. Ανά πάσα στιγμή μπορούμε να επιλέξουμε το καύσιμο που θα χρησιμοποιήσουμε με έναν διακόπτη στο εσωτερικό του οχήματος ακόμα και εν κινήσει.

Ίδιες επιδόσεις - Λιγότερες φθορές

Επιτυγχάνουμε ίδιες επιδόσεις μιας και το σύστημα υγραερίου “υποκλέπτει” τα δεδομένα του συστήματος βενζίνης και λειτουργεί ακριβώς όπως αυτό. Ο κινητήρας και ο καταλύτης έχουν λιγότερες φθορές, λόγω της καθαρότερης καύσης του υγραερίου, η οποία δεν αφήνει υπολείμματα, και έτσι επιμηκύνεται ο χρόνος ζωή τους.

Οικολογία

Το υγραέριο είναι φιλικό προς το περιβάλλον λόγω της τέλειας καύσης του. Οι εκπομπές ρύπων ενός κινητήρα με LPG είναι μειωμένες σε σχέση με της βενζίνης και πετρελαίου κατά:

  • 60% σε μονοξείδιο του άνθρακα (CO) από τη βενζίνη & 90% από το πετρέλαιο.
  • 40% σε υδρογονάνθρακες (HC) από τη βενζίνη & 80% από το πετρέλαιο.
  • 60% σε οξείδια του αζώτου (NOx) από τη βενζίνη & 60% από το πετρέλαιο.
  • 10% σε διοξείδιο του άνθρακα (CO2) από τη βενζίνη & 5% από το πετρέλαιο.
  • 40% σε σωματίδια από το πετρέλαιο.