Βασικές γνώσεις για την υγραεριοκίνηση - KalogritsasGAS
Βασικές γνώσεις για την υγραεριοκίνηση KalogritsasGAS

Βασικές γνώσεις

Εάν ενδιαφέρεστε για την υγραεριοκίνηση, τότε πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζετε τα 10 βασικά σημεία που έχουμε ξεχωρίσει για εσάς. Εάν δεν σας καλύψουν, τότε μπορείτε να διαβάσετε τα πλέον συνήθη ερωτήματα που μας γίνονται από υποψήφιους πελάτες, ή να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μας.

Οικονομία

Μια μετατροπή υγραερίου μπορεί να μειώσει σε μεγάλο βαθμό το κόστος των καυσίμων σας. Εάν έχετε δώσει προσοχή στις τιμές των καυσίμων σε πρατήρια καυσίμων πρόσφατα, πιθανώς έχετε ήδη δει ότι η τιμή του υγραερίου είναι χαμηλότερη από την αμόλυβδη και το ντίζελ. Αναρωτηθήκατε πώς μπορείτε να μετατρέψετε το όχημά σας;

Η δυσκολία μετατροπής

Είναι πραγματικά πολύ απλό – και πέρα από την εξοικονόμηση χρημάτων για τον εαυτό σας, προστατεύεται επίσης και το περιβάλλον. Οι εκπομπές καυσαερίων από τα οχήματα είναι πιο επιβλαβής ακόμα και από το παθητικό κάπνισμα. Με την υγραεριοκίνηση ή την αεριοκίνηση (φυσικό αέριο) προστατεύουμε τα παιδιά και τους εαυτούς μας.

Τι χρειάζεται

Τι χρειάζεστε για μια επιτυχημένη μετατροπή υγραεριοκίνησης. Πρώτα θα χρειαστείτε ένα ρεζερβουάρ LPG. Αυτό μπορεί να έρθει σε σχεδόν οποιοδήποτε σχήμα και μέγεθος – όταν θα μας επισκεφτείτε για μια μετατροπή θα σας προσφέρουμε μια σειρά από δεξαμενές αποθήκευσης υγραερίου σύμφωνα με τους διαθέσιμους χώρους για το όχημά σας. Συνήθως η δεξαμενή αποθήκευσης υγραερίου μπορεί να είναι είτε βιδωμένη πίσω από το κάθισμα σας στο πορτμπαγκάζ, ή στο χώρο της ρεζέρβας του ελαστικού. Εκτός αν αυτό είναι πάνω στη πόρτα του πορτμπαγκάζ . Μπορεί βεβαίως να τοποθετηθεί εξωτερικά, αν η ρεζέρβα σας είναι κάτω από το πάτωμα του αυτοκινήτου σας. Για παραδείγματα τοποθετήσεων μπορείτε επίσης να μπείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο Φωτογραφίες Υγραεριοκίνησης.

Ασφάλεια

Η δεξαμενή αποθήκευσης LPG είναι εφοδιασμένη με εξαιρετικά περιοριστικά μέτρα ασφαλείας, τα οποία υπάρχουν για να προστατεύουν από την αυξημένη πίεση και θερμοκρασία του υγραερίου που μπορεί να προκύψουν μετά από ένα τρακάρισμα, υπερπλήρωση ή φωτιά. Η δεξαμενή σας δεν θα γεμίσει πέραν του 80-85% της ονομαστικής της ικανότητας. Την δουλειά αυτή την κάνει η πολυβαλβίδα ασφαλείας, η οποία είναι συγκεκριμένη και τυποποιημένη για δεξαμενή. Είναι πολύ σημαντικό να είναι άριστης ποιότητας.

Πως βάζω υγραέριο;

Η δεξαμενή αποθήκευσής σας θα πρέπει να συνδέεται με ένα σημείο πλήρωσης υγραερίου, το οποία συνήθως τοποθετείται στο όχημά σας στο πορτάκι της βενζίνης, δίπλα στην τάπα της βενζίνης. Αν δεν υπάρχει χώρος μπορεί να τοποθετηθεί στον προφυλακτήρα.

Το αέριο δεν φεύγει;

Το σημείο πλήρωσης λειτουργεί ακριβώς όπως και κάθε βαλβίδα αερίου Calor – δηλαδή, μπορείτε να βάλετε το αέριο σε αυτό, αλλά δεν θα βγει και πάλι. Είναι δηλαδή μια ανεπίστροφη βαλβίδα. Ακόμα και τρυπήσει η σωλήνα πλήρωσης, η πολυβαλβίδα που έχουμε τοποθετήσει στη δεξαμενή ούσα και αυτή ανεπίστροφη δεν αφήνει το αέριο να βγεί στην ατμόσφαιρα.

Τα κύρια μέρη του κυκλώματος

Η μετατροπή LPG επίσης χρειάζεται μερικά ακόμα εξαρτήματα στο κινητήρα, επιπλέον γραμμές καυσίμου (προφανώς δεν μπορείτε να αντλήσετε υγραέριο μέσα από μια υπάρχουσα γραμμή βενζίνης) ένα μειωτής πίεσης ή πνεύμονας όπως έχει μείνει η ονομασία του από τα παλιά χρόνια, εγχυτήρες υγραερίου ή μπεκ,τη μπροστινή βαλβίδα ασφαλείας, το κουμπί εναλλαγής καυσίμου και ελέγχου της στάθμης και μια ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου. Όλα αυτά τα κομμάτια μπορούν να τοποθετηθούν από το συνεργείο που έχει πιστοποιηθεί για την εκτέλεση των εργασιών.

Προτεινόμενα

Υγραεριοκίνηση σε Audi A4 - Υγραέριο σε Audi A4

Χρήση υγραερίου και βενζίνης

Όταν μετατρέψετε το όχημά σας για χρήση υγραερίου, θα είναι διπλού καυσίμου. Έτσι θα διατηρήσετε το ρεζερβουάρ βενζίνης σας, καθώς έχετε την δυνατότητα να λειτουργείτε το όχημα σας και με υγραέριο LPG. Το σύστημα υγραεριοκίνησης δουλεύει αυτόματα.Μόλις ζεσταθεί ο κινητήρας σας και η θερμοκρασία φθάσει στους 35 βαθμούς κελσίου, τότε θα ανοίξει η βαλβίδα ασφαλείας της δεξαμενή και αυτή που έχουμε τοποθετήσει στο χώρο της μηχανής και έτσι ταυτόχρονα θα σταματήσει ο ψεκασμός της βενζίνης.Η εναλλαγή καυσίμου ολοκληρώθηκε χωρίς να καταλάβετε κάτι. Η μόνη διαφορά που θα δείτε είναι ότι στο κουμπί εναλλαγής άναψε το πράσινο λαμπάκι που δείχνει ότι ο κινητήρας δουλεύει με υγραέριο. Ενώ όταν δουλεύει με βενζίνη ανάβει το κόκκινο ή πορτοκαλί λαμπάκι. Μπορείτε, λοιπόν να δείτε πόσα καύσιμα έχετε και στις δύο δεξαμενές. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται την αυτονομία του αυτοκινήτου σας μέχρι και το διπλάσιο.

Ο ρόλος του πιστοποιημένου τεχνικού

Είναι πολύ σημαντικό για την απόδοση της επένδυσής σας και για την αξιοπιστία του κινητήρα σας να απευθυνθείτε σε ένα εγκεκριμένο μετατροπέα να κάνει την εγκατάσταση για εσάς. Το προσωπικό της εταιρείας έχει εκπαιδευτεί σε υψηλά πρότυπα, είναι πιστοποιημένοι από το κράτος και ελέγχονται πρώτα από εμάς, μέσω του πρωτοκόλλου διασφάλισης ποιότητας που τηρούμε, αλλά και παρακολουθούν σεμινάρια στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, στις έδρες των εργοστασίων και των αντιπροσώπων τους.Το υγραέριο είναι λιγότερο επικίνδυνο από τη βενζίνη (το οποίο, μετά από όλα, είναι απλά μια άλλη μορφή υγραερίου): αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίζεται η εγκατάστασή του με τον σεβασμό που θα εξασφάλιζε αποφυγή δυσλειτουργίας.

Τα οικονομικά οφέλη

Η μετατροπή LPG μπορεί ενδεχομένως να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα, προστατεύει το περιβάλλον, αυξάνει την αξία μεταπώλησης του αυτοκινήτου σας. Οι οδηγοί που οδηγούν με μεγάλη κατανάλωση οχήματα, όπως 4Χ4 μπορεί επίσης να διαπιστώσουν ότι το κόστος τους ανά χιλιόμετρο βελτιώνεται σημαντικά.

Τα στάδια της μετατροπής σε υγραέριο

1ο ΣΤΑΔΙΟ

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ

2ο ΣΤΑΔΙΟ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

3ο ΣΤΑΔΙΟ

ΔΟΚΙΜΗ

Επιθεώρηση

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ελέγχου θα ελέγξουμε πάνω στο όχημα σας και θα συμφωνήσουμε όπου θα είναι εγκατεστημένα τα εξαρτήματα υγραερίου, όπως το κουμπί εναλλαγής και στάθμης καυσίμου, το στόμιο πλήρωσης και η δεξαμενή.

Τοποθέτηση

Εγκαθιστούμε 8 εξαρτήματα τα οποία είναι: δεξαμενή υγραερίου με πολυβαλβίδα, στόμιο πλήρωσης, κουμπί εναλλαγής και στάθμης καυσίμου, την ECU, μειωτή πίεσης με την βαλβίδα ασφαλείας, αισθητήρα MAP, L φίλτρο, Lpg μπεκ και όλων των σωλήνων και εξαρτημάτων.

Δοκιμή

Τελικά μετά την εγκατάσταση το όχημα πάει για πλήρωση της δεξαμενής, έτσι ώστε να δοκιμαστεί και υπό πίεση. Αφού ελεγχθούν όλες οι ενώσεις νερού και υγραερίου, το αυτοκίνητο δοκιμάζεται στο δρόμο, έτσι ώστε να υπάρχει πλήρη εξομοίωση των συνθηκών οδήγησης.

Ενδιαφέρεστε?

Εάν σκέφτεστε να εγκαταστήσετε σύστημα υγρεριοκίνησης στο αυτοκίνητό σας επικοινωνήστε μαζί μας να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας και να σας δώσουμε προσφορά.
Επικοινωνήστε τώρα!